Logo home   kantoorhulp   data entry   ICTcursus   InDat   werken bij InDat   mijn.indat.nl 

werken als vrije werker (2)

Waarom werkt InDat met vrije werkers en niet met een arbeidsovereenkomst?
InDat richt zich met name op werkzaamheden waarbij het aanbod van het werk kort duurt, te weinig is om als uitzendkracht of in loondienst te kunnen doen, te versnipperd in de tijd beschikbaar komt of waarvan het tijdstip waarop het werk beschikbaar komt onbekend is. In al die gevallen is het moeilijk plannen en moet vaak ad hoc met het werk begonnen kunnen worden. Er moet daarom gewerkt worden met maximale flexibiliteit en maximale vrijheid, zowel aan de kant van de vrije werkers als bij InDat, maar ook bij de klanten van InDat.
In loondienst of op uitzendbasis is dit werk niet uit te voeren zonder dat het ten koste gaat van de flexibiliteit en dus van de efficiŽntie van het werk. Het is zelfs zo dat als in praktijk blijkt dat het werk van de vrije werker ook in een dienstverband verricht zou kunnen worden InDat er bij de opdrachtgever op aandringt de desbetreffende vrije werker een dienstverband voor de duur van het project aan te bieden en in het uiterste geval de vrije werker(s) uit een project terugtrekt. InDat wil zo bewerkstelligen dat vrije werkers bijdragen aan het creŽren van nieuwe dienstverbanden in plaats dat ze die in de weg staan.
Het werken voor InDat valt in twee typen uiteen: thuiswerk en kantoorhulp
thuiswerk
Bij thuiswerkprojecten - in het algemeen data entry met behulp van het invoerprogramma van InDat - haal je het werk op bij het kantoor van InDat, voer je het project thuis uit en lever je het werk op de afgesproken dag weer bij InDat in. Het bestand mail je als bijlage naar InDat of lever je aan op een memorystick, o.i.d. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je het werk doet. Mocht je zien aankomen dat je het werk niet op de afgesproken tijd af kunt krijgen, dan wordt van je verwacht dat je het werk of een deel er van zo snel mogelijk terugbrengt, opdat een ander er mee aan de gang kan.
Aangezien het werk bij InDat moet worden opgehaald heeft inschrijving als datatypist voor als je alleen thuiswerk wilt doen slechts zin als je in (de buurt van) Groningen of Utrecht woont, de twee vestigingsplaatsen van InDat.
Naast data entry projecten waarbij de informatie op papier wordt aangeboden, komen er in toenemende mate online projecten beschikbaar waarbij de informatie via internet beschikbaar komt.
In die gevallen is de woonplaats van de thuiswerker niet van belang en kan iedereen die overigens aan de criteria voor het desbetreffende project voldoet, meedingen naar deelneming aan het project.

lees verder

Overweegt u zich in te schrijven als vrije werker ga dan naar mijn.indat.nl (inschrijving is gratis en verplicht u tot niets).