Logo home   kantoorhulp   data entry   ICTcursus   InDat   werken bij InDat   mijn.indat.nl  

werken als vrije werker (3)

vrije werker als kantoorhulp
Klanten willen vaak dat het werk bij hun op het bedrijf plaatsvindt. Dit komt omdat de programmatuur steeds meer ge´ntegreerd is, waardoor het steeds lastiger wordt gegevens van buiten te importeren.
Voor het werken bij klanten hebben we de term "kantoorhulp" ge´ntroduceerd, omdat het werk vaak meer omvat dan data entry.

Ook als je bij een klant aan het werk gaat, bepaal je zelf op welke tijden je daar wilt werken. Je spreekt met de klant af op welke tijden je komt werken- bijv. afhankelijk van je studie - en zelfs dan kun je daar nog van afwijken. Het is wel een kwestie van fatsoen dat je de klant bijtijds laat weten dat je van het afgesproken rooster wilt afwijken.

Gebleken is dat als je eenmaal bij een klant op kantoor bezig bent, je ook gevraagd kan worden voor ad hoc voorkomende klussen, zoals brieven in enveloppen stoppen, e.d. Het is aan jou of je een klusje ook wilt doen (als ze bijvoorbeeld vragen of je de afwas wilt doen, en je wilt dat niet, dan hoef je dat ook niet te doen).


Het is wel zo dat ook de klant volledig vrij is om je al dan geen werk aan te bieden. Als hij wil dat je stopt, moet je stoppen. Als een project bijv. midden op de middag klaar is, hoeft hij je geen ander werk aan te bieden voor de rest van de middag en ben je klaar en kun je naar huis. Omgekeerd als hij wil dat je doorwerkt, terwijl je zelf voor die dag wilt stoppen, kan hij je niet dwingen door te gaan.

Net als bij thuiswerk kunnen de projecten zeer verschillend van lengte zijn; soms is er alleen een klusje van 2 uur, andere keren duurt project enige maanden en soms zelfs tot wederopzegging.

Lees verder bij:
De vrije werker en het arbeidsrecht
Hoe is het concept vrije werker ontstaan?

Overweegt u zich in te schrijven als vrije werker ga dan naar mijn.indat.nl (inschrijving is gratis en verplicht u tot niets).