Logo home   kantoorhulp   data entry   ICTcursus   InDat   werken bij InDat   mijn.indat.nl  

De Vrije Werker (2)

Iedereen kan in zijn eigen omgeving vast wel voorbeelden verzinnen waarbij het handig zou zijn als er "even" iemand extra was voor een bepaalde klus. Met de huidige internettoepassingen is het bovendien vaak mogelijk om de vrije werker het werk thuis te laten doen, wat weer een werkplek scheelt. Zulke projecten uitvoeren in een dienstverband of als uitzendkracht gaat meestal ten koste van de gewenste flexibiliteit en de efficiŽntie. Bovendien kost iemand in loondienst of een uitzendkracht meer dan een vrije werker.

Steeds meer zzp 'ers zien de voordelen om een vrije werker voor het onvermijdelijke kantoorwerk en back office werkzaamheden in te zetten. Een zzp'er is bij uitstek iemand die geconfronteerd wordt met onregelmatige kantoorwerk en back office activiteiten, bijv. wanneer er een opdracht is binnen gehaald. Daar vloeien dan allerlei vervolgactiviteiten uit voort die niet direct met de kernactiviteiten van de zzp'er hebben te maken, zoals administratie, correspondentie, vergunningen en contracten opvragen, en andere back office activiteiten.

InDat is de enige organisatie waarbij het mogelijk is iemand voor alleen maar een uurtje te laten werken of versnipperd door de week losse opdrachten kleine opdrachten uit te voeren. U kunt uw vrije werker bijv. vragen "kun je bij klant x voor volgende week een afspraak voor mij maken en uitzoeken hoe ik daar met het openbaar vervoer kom? ". De thuiswerkende vrije werker doet wat u vraagt en noteert zijn werktijd voor deze klus en wacht af wanneer u weer een klus hebt. Bijvoorbeeld kunt u vragen of hij woensdag tijd heeft voor een karweitje van een paar uur op kantoor.
Het concept van de vrije werker biedt maximale flexibiliteit, maar er zit een gevaarlijk addertje onder het gras in het risico van het fictief dienstverband!!
Hoe u via InDat 100% zekerheid hebt dat u geen risico loopt op een fictief dienstverband met een vrije werker leest u hierna, lees daarom vooral verder.

Lees verder bij:
De vrije werker en het arbeidsrecht
Waarom u een vrije werker via InDat moet nemen?
Hoe is het concept vrije werker ontstaan?


Overweegt u van kantoorhulpen gebruik te maken, klik dan hier
(inschrijving is gratis en verplicht u tot niets)
Overweegt u zich in te schrijven als vrije werker klik dan hier
(inschrijving is gratis en verplicht u tot niets).